Recept na víťazstvo v extrémnom lyžovaní? Pivo
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
VIEHHOFEN / Už už sa zdalo, že počasie, ktoré evokuje vešať na vianočný stromček skôr veľkonočné vajíčka ako tradičné ozdoby zmarí plány organizátorov na tradičné extrémne lyžiarske preteky. Ani v Rakúsku totiž nemajú v súčasnosti najúzkoprofilovejší tovar týchto dní - sneh.
Pri nedostatku snehu asi ostane tajomstvom organizátorov, odkiaľ zovšadiaľ priviezli sneh a ako dlho im trvalo, pokiaľ dokázali pripraviť vyhovujúcu trať extrémnych pretekov do vrchu.
A možno, že celá príprava tradičného podujatia v rakúskom Viehhofene im dala zabrať viac ako stúpanie 211 účastníkom. Aj keď je lepšie ostať pri slovíčku možno. V takmer jarnom počasí totiž muži museli zvládnuť parádny šľapák z údolia.
Tri pivá pred pretekom
Do cieľa sa dostali po prekonaní 880 metrov. "Bola to sranda, ale som celý mokrý," hovorí Armin Neurater, ktorý skončil a preteku tretí.
Jeho výkon však na prvé miesto nestačil. Z toho sa tešil obhajca prvenstva Tony Pälzer. "Ja som si dal včera tri pivá a nebol to dobrý nápad. Prosím nechajte ma tu ležať a zomrieť," povedal.
Nenechali, muž, ktorý zvládol trať za 30 minút a 11 sekúnd si tak mohol vychutnať ďalší penivý mok, ako sa patrí, pre víťaza z veľkého pohára.